Литвек - электронная библиотека >> Георгій Гуревич >> Научная Фантастика >> Інфра Дракона >> страница 10
class='book'> 6 Карлики — тут: зірки малих розмірів та невисокої світності.

(обратно)

7

На час написання твору їх було віломо біля двадцяти.

(обратно)

8

Мікрон — одиниця довжини, мільйонна частка метра.

(обратно)

9

Протуберанці — світні утворення з розжарених газів, що спостерігаються у вигляді яскравих виступів різноманітної форми на краю сонячного диска; збурення сонячної поверхні.

(обратно)

10

Одна світлова доба складає приблизно 26 277 мільйонів кілометрів.

(обратно)

11

Кардіологія — наука, а також клінічний розділ медицини, які вивчають роботу серця, обмін речовин у серцевому м’язі, хвороби серцево-судинної системи, окремі захворювання системи кровообігу, їх діагностику, лікування та профілактику.

(обратно)

12

Геріатрія — галузь клінічної медицини, що вивчає хвороби людей похилого і старечого віку; її завданням є з’ясування можливостей нормалізації обмінних і фізіологічних процесів у старіючих організмах.

(обратно)

13

Зодіак — сукупність розміщених уздовж екліптики (великого кола на небесній сфері, по якому відбувається видимий річний рух Сонця) 12 сузір’їв, через які пролягає річний шлях видимого руху Сонця.

(обратно)

14

Гросбух — тут: товста книга для записів.

(обратно)

15

Фосфоресценція — це люмінесценція (світіння твердих тіл, газів чи рідин, що під впливом певного джерела енергії не супроводжується тепловим випромінюванням), яка продовжується після зупинки дії збуджуючого фактора.

(обратно)