Литвек - электронная библиотека >> ПДД >> Авто-, мото- и велотранспорт, ПДД >> Правила дорожнього руху >> страница 43
src="/icl/i/50/247150/svet10.png" alt="Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1075">.

Пішохідний світлофор Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1076.

(обратно)

Додаток 4 Розпізнавальні знаки

Дивись пункт  30.3.


Автопоїзд Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1077.

Глухий водій Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1078.

Діти Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1079.

Довгомірний транспортний засіб довжиною від 12 до 22 м Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1080.

Довгомірний транспортний засіб довжиною 22 і більше метрів або з двома і більше причепами Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1081.

Лікар Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1082.

Знак аварійної зупинки Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1083.

Інвалід Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1084.

Інформаційна таблиця небезпечного вантажу Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1085.

Знак небезпеки Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1086.

Колона Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1087.

Позначення вантажу, що виступає за габарити транспортного засобу Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1088.

Обмеження максимальної швидкості Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1089.

Розпізнавальний автомобільний знак України Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1090.

Розпізнавальний знак транспортного засобу Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1091.

Таксі Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1092.

Учбовий транспорт Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1093.

Шипи Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1094.

(обратно)

Примітки

1

1. Для транспортування пошкоджених транспортних засобів залучаються лише вантажні автомобілі.

2. Особа, яка скористалася транспортним засобом, повинна видати довідку із зазначенням пройденої відстані, тривалості поїздки, свого прізвища, посади, номера посвідчення, повного найменування свого підрозділу чи організації.

(обратно)

2

В умовах недостатньої видимості на механічних транспортних засобах дозволяється замість фар ближнього (дальнього) світла ввімкнути протитуманні фари.

(обратно)

3

Вимоги цього розділу стосуються ділянок доріг, що позначені знаками 1.6 Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1095 і 1.7 Правила дорожнього руху. Иллюстрация № 1096.

(обратно)

4

1. Випробування робочої гальмової системи проводиться на горизонтальній ділянці дороги з рівним, сухим, чистим цементо- або асфальтобетонним покриттям при швидкості транспортного засобу на початок гальмування: 40 км/год - для автомобілів, автобусів і автопоїздів; 30 км/год - для мотоциклів, мопедів за методом одноразового впливу на органи керування гальмовою системою. Результати випробування вважаються незадовільними, якщо під час гальмування транспортний засіб розвертається на кут більше 8 градусів або займає смугу руху більше ніж 3,5 м.

2. Гальмовий шлях вимірюється з моменту натискання на гальмову педаль (рукоятку) до повної зупинки транспортного засобу.

(обратно)

5

1. Мотоцикли (мопеди) можуть бути додатково обладнані однією протитуманною фарою, інші механічні транспортні засоби - двома. Протитуманні фари повинні розміщуватися на висоті не менше 250 мм від поверхні дороги (але не вище фар ближнього світла) симетрично до поздовжньої осі транспортного засобу і не далі 400 мм від зовнішнього габариту за шириною.

2. Дозволяється встановлювати на транспортних засобах один або два задні протитуманні ліхтарі червоного кольору на висоті 400-1200 мм і не ближче 100 мм до ліхтарів сигналу гальмування.

3. Увімкнення протитуманних фар, задніх протитуманних ліхтарів повинно здійснюватися одночасно з увімкненням габаритних вогнів і освітленням номерного знака (ближнім або дальнім світлом фар).

4. На легковому автомобілі і автобусі дозволяється встановлювати один або два додаткові немиготливі сигнали гальмування червоного кольору на висоті 1150-1400 мм від поверхні дороги.

(обратно)

6

У разі постійної експлуатації транспортного засобу на дорогах, на яких проїзна частина слизька, рекомендується використовувати шини, що відповідають стану проїзної частини.

(обратно)

7

На верхній частині вітрового скла автомобілів і автобусів можуть бути прикріплені прозорі кольорові плівки. Дозволяється застосовувати тоновані стекла (крім дзеркальних), світлопропускання яких відповідає вимогам ГОСТ 5727-88. Дозволяється застосовувати занавіски на бокових вікнах автобусів.

(обратно)

8

1. Тип, марка, місця встановлення додаткової кількості вогнегасників, якими обладнуються транспортні засоби, що перевозять радіоактивні та окремі небезпечні вантажі, визначаються умовами безпечного перевезення конкретного небезпечного вантажу.

2. Аптечка, перелік медикаментів якої відповідає ДСТУ 3961-2000 для відповідного типу транспортного засобу, і вогнегасник повинні бути в закріпленому стані у місцях, визначених підприємством-виробником. У разі коли конструкцією транспортного засобу зазначені місця не передбачено, медична аптечка і вогнегасник повинні розташовуватись у легкодоступних місцях.

Тип і кількість вогнегасників повинні відповідати встановленим нормам. Вогнегасники, якими забезпечуються транспортні засоби, повинні бути сертифікованими в Україні відповідно до вимог законодавства.

(обратно)

9

Поодинокими вважаються одиночні транспортні засоби, автопоїзди, а також буксируючий транспортний засіб у зчепленні з буксированим.

(обратно)
ЛитВек: бестселлеры месяца
Бестселлер - Влада Ольховская - Дерево самоубийц - читать в ЛитвекБестселлер - Наталья Самсонова - Сагертская Военная Академия (СИ) - читать в ЛитвекБестселлер - Наталья Николаевна Александрова - Часы академика Сикорского - читать в ЛитвекБестселлер - Алексей Решетун - Вскрытие покажет: Записки увлеченного судмедэксперта (3-е изд., расш. и доп.) - читать в ЛитвекБестселлер - Anne Dar - Объятые пламенем - читать в ЛитвекБестселлер - Anne Dar - Восставшие из пепла - читать в ЛитвекБестселлер - Катарина Херцог - Фэй. Сердце из лавы и света - читать в ЛитвекБестселлер - Полина Луговцова - Санаторий «Седьмое небо» - читать в Литвек