Литвек - электронная библиотека >> Жоель Діккер >> Современная проза и др. >> Книга Балтиморів >> страница 109
ДІККЕР

Один із найвідоміших сучасних швейцарських письменників. Родом із Женеви. Випускник юридичного факультету Женевського університету. Письменство захоплювало Діккера з раннього віку. У десятирічному віці він разом із приятелем заснував журнал La Gazette des Animaux, який був присвячений природі й проіснував сім років. За це Діккера визнали наймолодшим головним редактором Швейцарії за версією видання La Tribune de Geneve. У двадцять він написав оповідання «Тигр», відзначене згодом Міжнародною премією для молодих франкомовних авторів. У двадцять чотири написав роман про підпільне відділення Британської таємної служби розвідки «Останні дні наших батьків», рукопис якого здобув 2010 року Премію женевських авторів, а 2012-го вийшов друком. «Книга Балтиморів» — четвертий роман Жоеля Діккера, який було надруковано 2015 року. Книжка одразу ж стала бестселером і отримала схвальні відгуки критиків. Тепер познайомитися з нею мають змогу і українські читачі.

Примітки

1

Літературне опрацювання Мар'яни Савки.

(обратно)

2

Людина, яка всього досягла сама.

(обратно)

3

Так називають у Північній Америці скунса (прим. автора).

(обратно)

4

Dr. Pepper — безалкогольний напій, що продається в Північній та Південній Америці, а також в Європі. Був розроблений та запатентований Чарльзом Алдертоном 1885 року.

(обратно)

5

Команди, з яких складається Національна футбольна ліга, розбиті на дві конференції, які грають одна проти одної під час чемпіонату (прим. авт.).

(обратно)

6

Порожня діжка гучить (англ.) В. Шекспір. Генріх V, дія 4, сцена 4. Переклав з англійської Віктор Ружицький (прим. пер).

(обратно)

7

Securities and Exchange Commission (англ.) — американська установа, що контролює безпеку фінансових ринків (прим. авт.).

(обратно) Книга Балтиморів. Иллюстрация № 5
(обратно)