ЛитВек: бестселлеры недели
Бестселлер - Анна Сергеевна Марчук - Хитрый, как лис, ловкий, как тигр. 36 китайских стратагем, которые научат выходить победителем из любой ситуации - читать в ЛитвекБестселлер - Эрих Зелигманн Фромм - Искусство любить - читать в ЛитвекБестселлер - Юлия Пирумова - Хрупкие люди. Тайная дверь в мир нарциссов - читать в ЛитвекБестселлер - Михаил Александрович Шолохов - Тихий Дон - читать в ЛитвекБестселлер - Маршалл Розенберг - Язык жизни. Ненасильственное общение - читать в ЛитвекБестселлер - Татьяна Владимировна Мужицкая - Брать, давать и наслаждаться. Как оставаться в ресурсе, что бы с вами ни происходило - читать в ЛитвекБестселлер - Антонио Катифоро - Жизнь Петра Великого - читать в ЛитвекБестселлер - Александр Владимирович Бурьяк (Bouriac) - Антон Чехов как оппонент гнилой российской интеллигенции - читать в Литвек
Литвек - электронная библиотека >> Бодо Шефер >> Личные финансы >> Шлях до фінансової свободи. Bаш перший мільйон за сім років

Бодо Шефер. Шлях до фінансової свободи. Bаш перший мільйон за сім років

Передмова

Для більшості людей різниця між мріями та реальністю — величезна, і вони вважають, що це абсолютно нормально. Щоб нарешті вивести людство з цієї омани, 1997 року я написав книгу «Шлях до фінансової свободи».

Я хотів показати, що достаток — ваше вроджене право, тобто ваше природне призначення — жити гідно й у фінансовій свободі. І я прагнув поновити вашу впевненість у ваших же можливостях. З того часу, як я написав цю книжку, відбулося дві речі:

По-перше, очевидно те, що мені точно вдалося достукатися до сердець багатьох людей. На сьогодні понад 10 мільйонів прочитали цю книжку, її переклали приблизно 35 мовами, і вона стала найуспішнішим виданням про гроші усіх часів.

Постає запитання: чому ця книжка така успішна? Відповідь проста: вона допомогла багатьом. Я отримав безліч листів від читачів, і ці листи мають для мене велике значення. Історії успіху цих людей — дивовижні. З того часу, як вони зайнялися темою грошей, їхнє життя стрімко змінилося. І це підводить нас до другого моменту.

Коли я написав цю книжку, то знав, що можливо вивчити правила гри для досягнення достатку. Тим часом це довели відгуки від людей із багатьох частин світу, які пішли шляхом фінансової свободи.

Однаково, яку статистику ви читаєте: усе більше людей стають заможними. Це — один бік медалі. Та є й інший: багато, дуже багато людей залишається на одному місці в фінансовому плані. У них не все гаразд. Саме тому моє завдання не є завершеним. Я хочу зацікавити темою грошей і вас також.

Та дехто заперечує: «Але ж гроші не роблять щасливим». Звичайно, ні. Це й не є завданням грошей. Їхня місія — давати нам безпеку. Свободу. Вони гарантують нам можливість такого життя, яке відповідає нашим бажанням. І ось в чому правда: з грошима легше бути щасливими.

Прочитавши мою книжку, ви ще краще зрозумієте цю фразу, адже вона не лише про гроші, а й про щастя. Це видання покаже вам, як вести успішне й щасливе життя — щоб стати такою людиною, якою ви хочете бути. Можливо, саме це пояснює величезний успіх моєї книжки.

Я прочитав багато листів, написаних великою кількістю вдячних людей. Їх було понад 36 000! Чимало з них зробили вражаючі спостереження, які я можу узагальнити наступним чином: коли гроші починають текти до ваших рук, це часто буває настільки швидко й у такій кількості, що здивовано себе питаєш: «Де ж вони ховалися весь цей час?».

Нехай у вас теж все буде добре. Я з нетерпінням чекаю вашого листа.


Щиро, ваш Бодо Шефер

Бергіш-Гладбах, лютий 2015 року

Вступ

Знаєте, що стримує більшість людей від життя їхньої мрії? Гроші, лише гроші! Вони є символом певної життєвої позиції, мірилом цілком визначеного умонастрою. Гроші невипадково потрапляють до нашого життя. У фінансових питаннях радше йдеться про форму енергії: чим більше енергії ми скеровуємо на справді важливі в нашому житті речі, тим більше грошей отримуємо. Дійсно успішні люди завжди володіють здатністю накопичувати велику кількість коштів. Деякі зберігають їх, інші ж використовують лише для служіння своїм ближнім. Та всі вони володіють здатністю примусити гроші працювати.

Ми не повинні перебільшувати значення грошей. Але чи знаєте ви, коли вони стають занадто важливими? Коли їх завжди й для всього бракує. Хто має фінансові проблеми, занадто багато думає про них. Ми повинні якось ґрунтовно обговорити це питання, щоби вирішити його раз і назавжди. З цього моменту гроші стануть підтримкою для вас у всіх сферах вашого життя.

Усі ми маємо мрії. У нас є певне уявлення того, як ми хочемо жити і що нам, певною мірою, належить. У глибині душі ми віримо, що можемо виконати якесь особливе завдання, яке змінить цей світ на краще. Проте я занадто часто бачу, як рутина та жорстока реальність поступово душать такі мрії. Багато хто забуває, що саме їм належить місце під сонцем, адже вони не вірять, що можуть здобути незалежність.

Ми часто виявляємося жертвами самих себе. Ми йдемо на компроміси — і перш ніж усвідомлюємо свої помилки, наше життя значною мірою вже проминуло. Чимало людей часто перекладає відповідальність за те, що вони не живуть так, як їм хочеться.

28 років я займаюся такими питаннями, як гроші, успіх, щастя. Я навчився дивитися на гроші абстраговано, іншими очима: вони можуть стримати нас від повного вичерпання життєвих сил або допомогти нам стати настільки кращими, наскільки це можливо.

Я зі своєю книжкою — у повному вашому розпорядженні в ролі персонального наставника. Я хотів би передати те, чого сам зумів навчитися й довідатися. Хотів би дати вам настанови, які допоможуть створити грошову машину. Володіння грошима означає насамперед можливість будувати значно вільніше й більш незалежне життя. Коли я це усвідомив, у мене виникла глибока потреба передати іншим моє знання. Я зобов’язав себе підтримувати кожного, з ким вступаю в контакт, на його шляху до фінансової свободи. Адже так само, як можна навчитися літати, пірнати або програмувати, кожен може навчитися створювати достаток або навіть багатство, вивчивши кілька важливих базових прийомів.

Існує декілька можливостей стати заможними. Один із шляхів описують чотири стратегії, описані в цій книжці:


1. Заощаджуєте певний відсоток вашого доходу.

2. Вкладаєте заощаджені гроші.

3. Підвищуєте ваш дохід.

4. Заощаджуєте певний відсоток від кожного досягнутого підвищення доходу.


Якщо ви це зробите, то, залежно від вашого поточного фінансового становища, за п’ятнадцять-двадцять років володітимете статком сумою від півмільйона до мільйона. І це зовсім не диво. Якщо хочете здобути свій перший мільйон швидше (наприклад, за сім років), то маєте застосовувати якнайбільше стратегій, описаних у цій книжці. Із кожною застосованою стратегією ви швидше наближаєтеся до мети.

Як можна стати заможним всього за сім років? Ви вже здогадуєтеся, що тут ідеться не лише про суму X, якою хочете володіти, але й про особистість, якою станете до того часу.

Звісно, вам не завжди буде легко йти шляхом до фінансової незалежності. Та набагато важче жити у фінансовій залежності. Якщо слідуватимете кільком вказівкам цієї книжки, то неодмінно досягнете вашої мети. На цьому шляху я допоміг багатьом тисячам людей, які відвідували мої семінари. Я знову й знову бачу, як ці знання буквально змінюють їх.

Та не думайте, будь ласка, що одне лише володіння цієї книжкою зробить вас заможними. Правда така: навіть прочитання цього тексту не зробить вас багатими. Ви радше повинні працювати з цією