Литвек - электронная библиотека >> Дэниел Роулз+ >> Маркетинг, PR, реклама >> Цифровий брендинг. Повне покрокове керівництво зі стратегії, тактики, інструментів та вимірювань >> страница 6
забезпечити бачення, місію і стратегічний напрямок школи – усе те, що знайшло б відгук у наших ключових зацікавлених сторін, позиціонуючи школу з чіткою ціннісною пропозицією на висококонкурентному світовому ринку бізнес-шкіл.

Відповідаючи за підвищення авторитету школи, я прекрасно усвідомлював, що за підтримки і завдяки рішучому лідерству, маркетинг може відіграти ключову роль у визначенні бренду і потенційно подолати критику, з якою ми часто стикаємося через наші функції. Поганий маркетинг часто вважали причиною низького рівня впізнаваності нашого бренду, недиференційованих повідомлень і фрагментованих візуальних елементів, коли була відсутня чітка й видима стратегія бренду і організації.

Я керував проєктом бренду для декана Ананда, залучаючи Макса Дюбуа, визнаного консультанта з брендів, щоб допомогти інтегрувати те, що нам потрібно з погляду бренду, у рамках стратегії декана. Після двох років взаємодії із зацікавленими сторонами школа відчула, що розробила бачення, місію, набір ключових повідомлень для нашої аудиторії та новий візуальний бренд, який з часом допоможе чітко позиціонувати нас серед кращих шкіл світу.

Я вважаю, що без цієї фундаментальної роботи маркетинговий підхід не забезпечив би задовільний рівень повернення інвестицій для нашої організації. Стратегія була складною і трудомісткою, але врешті-решт дала нам основу для комунікації і створення нашого бренду виразним і послідовним способом в умовах галасливого ринку.


Наша стратегія:

I. Підхід «невеликих кроків».

II. Підвищення кваліфікації команди.

III. Забезпечення підтримки керівництва.

IV. Приведення бренду у відповідність із процесами стратегічного планування нашої організації.

V. Звернення по допомогу до фахівців.

VI. Створення контенту, який зможе надати «доказ» для бажаної позиції нашого бренду.


I. Підхід «невеликих кроків»

Ми розбили проєкт на керовані частини, які організація могла б подужати.

1. Вимірювання впізнаваності бренду – це беззаперечне розуміння, яке змушує старших менеджерів діяти.

2. Узгодження з керівництвом для визначення (або перекалібрування) бренду – очікування зацікавлених сторін і сучасні уявлення також є надзвичайно важливими для розуміння старших менеджерів.

3. Робота з внутрішніми та зовнішніми зацікавленими сторонами для тестування й уточнення ваших повідомлень і цільової позиції – відкалібрувати їх для досягнення бажаної відповіді від зацікавлених сторін.

Конец ознакомительного фрагмента.

Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

(обратно)