Edgars Auziņš Pūķa ēna. Princese

1. nodaļa. Prognozes, prognozes… Ejam!

Kūrorta ciems Dombay, Karačajas-Čerkesas Republika

Cik sevi atceros, mani vienmēr ar šausmīgu spēku vilkuši kalni. Droši vien tas bija manu čečenu sakņu dēļ. Mans tētis bija no tām vietām, bet diemžēl man no viņa palicis tikai veca, divās daļās saplēsta fotogrāfija, no kuras smaidīja satriecoši skaists vīrietis, un mani sauc Amira.

— Mira, vai tu esi ar mums? — Klusa vīrieša balss novērsa mani no elpu aizraujošās kalnu ainavas apceres. — Protams?

Tas tika teikts mierīgi, bet no tā man uznāca zosāda. Viņa pagriezās pret runātāju un skatījās tieši viņam acīs, kuras tagad bija neredzamas aiz viņa slēpošanas brillēm. Ķivere un maska pilnībā slēpa viņa sejas vaibstus, bet to īpašnieks bija tas ideālais vīrietis, kurš apvienoja visus manus lūgumus pēc vīrieša izskata un rakstura.

Tumšmataina, zilacaina, lepna un drosmīga. Jā, jā, mana nākamā slepenā mīlestība atkal bija nedaudz līdzīga manam tēvam… Mana sirds sažņaudzās, atceroties vakardienas nejaušo skūpstu ar Ruslanu. Īss, pikants un piparots, un tik karsts, ka ilgi turējās uz lūpām…

— Jā! “Izlēmīgi pamāju ar galvu un atkal novērsos, skatoties apkārt uz sniegotu kalnu virsotņu un nogāžu virkni, kas vietām klāta ar mežu, vietām iezīmēta ar svītrainām takām, nožogota ar oranžiem tīkliem.

— Princi, pēdējo reizi es tev lūdzu, nāc pie prāta! — Svetka iesāka dziesmu, kas sagrieza zobus. — Idioti, vai esat redzējuši laika prognozi? Šodien būs sniegputenis un temperatūra pazemināsies. Ja kaut kas notiks, jūs nesasniegs neviens helikopters!

Domājot par mani kā par savu draugu, Svetka jau no paša ceļojuma sākuma man nepieķērās, dalījās tenkās un stāstīja visu mūsu grupas dalībnieku savstarpējās attiecības.

— Klausies, Svetik-Semitsvetik, beidz izdarīt spiedienu uz savām smadzenēm, labi? Jūsu ultraskaņa var izraisīt lavīnu! — Ar apzinātu gopnika gaitu Stjopka, tautā saukta par Gudrais puisis, pieritinājās viņai un skaļi uzsita cimdu uz rozā ķiveres ar baltiem ziediem.

Es nezinu, kāpēc viņš bija tik aizkustināts, bet viņš nemaz neizskatījās pēc gudra. Tieši otrādi. No visas grupas, kuru sapulcējām, lai īrētu kotedžu, Gudrais puisis bija tas, kurš “sabojāja fotogrāfijas”. Īsāk sakot, pilnīgs debīls.

— Debīli! — Svetka atcirta.

— Un naktī tu mani sauci savādāk. Kā tur? — Viņš gleznaini padomāja un, pieliecies tuvāk, cieši ierunājās: — Ērzelis?

Brāļi dvīņi Karpovi unisonā noņurdēja. Dusmīgi atgrūzdama Viedo vīru, Svetka satvēra mani aiz elkoņa un pavilka uz sāniem:

— Princi, es zinu, ka tu dosies uz frīridu tikai Ruslana dēļ.1 "Es piekritu," viņa steidzīgi noburkšķēja. — Nenoliedz, es tevi vakar redzēju uz lieveņa, bet neceri uz neko vairāk. Maksimāli viņš pavadīs nakti pie tevis. Es viņu pazīstu: viņš ir noslēpumains, viņa harizma vienkārši izplūst no katra stūra. Tāpēc meitenes viņam patīk, vai jūs zināt? Un tu uz to iekriti! “Viņa paskatījās uz Ruslanu ar negaidītu aizvainojumu.

Bija pauze.

Kādas ziņas! Vai Svetku un Ruslanu kaut kas saista?

Vai arī tas nav jaunums? Nekas pārsteidzošs. Viņai taisnība, Ruslans patīk ne tikai man. Vakar klubā reti kura mātīte pagrieza galvu, kad gāja garām.

— Gaišais, tu, šķiet, esi kopā ar Stjopku, vai ne? — Piedzīvojusi negaidītu greizsirdības lēkmi, es to viltoju.

— Vai es esmu kopā ar šo idiotu?! Par ko tu runā! Man vienkārši vakar bija pārāk daudz sojo, tāpēc mēs gulējām kopā. Uhh! Pat neatgādini man! — Piesarkusi viņa pamāja ar rokām. — Vispār klausies: pēc tam, kad Rus vakar tevi noskūpstīja, viņš devās uz Neko, vai tu saproti?

Es neviļus paskatījos uz sāniem šodien uz kluso un tālo Neko, uz kura melnās ķiveres bija piestiprinātas mazas kaķa ausis, un acij tīkamās bija skaistas aerogrāfijas klasiskās “kaķu meitenes” veidolā.

— Labi, laiks! — Ruslans nokomandēja un, pacēlis snovbordu, pirmais soļoja uz pacēlāja pusi.

Gudrais vīrs, Neko un smejošie dvīņubrāļi Karpovi sekoja viņam. Neviens pat nedomāja man piezvanīt.

— Viņš ir perverss, Mirka! Viņam un Neko ir ilgstošas attiecības, vai viņa ir viņa verdzene vai kā izvirtuļi to sauc? — Svetka turpināja pļāpāt, pielipusi man pie piedurknes. "Viņi visu nakti bija iesaistīti netiklā uzvedībā." Mana istaba ir pāri sienai, zini. Es dzirdēju visas viņu ūjas un nopūtas. Viņa pavēles. Negulēju daudz…

Svetka nav ļauna meitene, bet dažreiz viņai mute neaizvērās.

— Gaišais, tas esi tu, pagaidām brauc pa treniņu trasi2stundu,” es viņu pārtraucu. "Tad iedzeriet tēju kafejnīcā un dodieties lejā, pirms lifts apstājas." Ja sākas sniega vētra, kā jūs teicāt, viņi to varētu apturēt. Negaidiet mūs. Šovakar tiekamies kotedžā, labi? “Neviļus es jutos atbildīgs par iesācēju snovbordistu, kurš kaut kā nokļuva vienā kompānijā ar mums.

— Labi. Bet…

"Paskaties uzmanīgi — sazarojumā pagriezieties pa kreisi," es viņu vēlreiz pārtraucu. "Ja jūs ejat taisni cauri, jūs nonāksit meža trasē." Tev tur būs grūti, nevarēsi apgāzties, būs jāiet. Tas ir ilgs laiks. "Tu nosalsi," es viņu brīdināju un skrēju pēc grupas, smagi spiezdams savus snovborda zābakus.

— Amira, neej tur! Lūdzu! Man bija slikts sapnis…” atskanēja skaņa no aizmugures.

Es neklausījos viņā un nepagriezos. Paskatījos tikai uz Ruslanu un Neko, kuri it kā nejauši gadījās blakus mūsu līderim.

Tieši Ruslans ievietoja sludinājumu par grupas pulcēšanu kopīgam braucienam uz Dombaju un Elbrusu. Organizēja kotedžu. Ar dvīņiem viņš bija draudzīgos, arī Svetka viņu no kaut kurienes pazina, un Gudrais vīrs nāca viņai līdzi. Par Neko es joprojām īsti nesapratu, kas viņa ir un ar ko tieši viņa ieradās. Es pievienojos šai kompānijai pēdējā brīdī un iepriekš nepazinu nevienu no puišiem.

— Frīride, māsiņ, ir prāta stāvoklis! — Gudrais Puisis pompozi ierīvējās, kad pēc trīsdesmit minūšu gājiena mēs piestiprinājām dēļus, apsēžoties pirmatnīgas svaigas nogāzes priekšā. — Tas nav tikai nobrauciens ārpus trases. Ne tikai senatnīgs pulveris un skaisti skati. Tas ir tad, kad tu pamosties un jau — freeride! Brīvība dvēselei! — viņš noplātīja rokas, it kā grasoties apskaut visu pasauli, un, sapņaini šķielēdams, paskatījās apkārt.

Smaidot, es tikai pamāju ar galvu un vēlreiz uzmetu skatienu uz sāniem Ruslanam. Viņš pieliecās pie Neko un palīdzēja viņai savilkt stiprinājumus. Rūpējās. Man krūtīs bija sāpīgs dūriens…

— Gudrs puisis, vai tu vēl neesi atbrīvots? — viens no Karpoviem ķircināja pļāpātāju.

Nesapratu, kurš tieši, jo puiši ģērbās tieši vienādi un pat viņu dēļi un stiprinājumi bija vienas firmas un ar identisku rakstu. Vienīgā atšķirība bija romiešu cipars ķiveres aizmugurē: viens un divi.

— Izģērbts! — teica Karp-II. Darbības kamera uz viņa ķiveres jau bija ieslēgta. — Starp citu, Gudrais puisis, kādus riteņus tu vakar paņēmi? Izskatās, ka viņi mani ilgi nelaidīs.

Gudrais puisis ar neķītrībām atcirta, noliedzot teikto, un zēni sāka nedraudzīgi smieties.

— Vai tu esi gatavs? — tas bija dzirdams pavisam tuvu.

Es pat nepamanīju, ka Ruslans pienāca pie manis. Viņa pacēla galvu, uzreiz iedomājoties viņa skatienu, iespiežoties līdz dibenam, gluži kā vakar — klubā. Pār manu ķermeni atkal pārskrēja nodevīgas zosādas…

"Jā," viņa atbildēja trīcošā balsī.

Viņš pēkšņi apsēdās un taustīja manus stiprinājumus. Viņš pieskārās viņa plecam.

— Vai tu esi tik ērti? Varbūt varam savērpt krepes? Vai grāds nav pārāk augsts?

"Viss ir kārtībā, es jūtos ērti," es viņam uzsmaidīju.

Rus pastiepa roku, kuru es bez vilcināšanās satvēru, un palīdzēja man piecelties, uz brīdi turēdams mani savējā. Neviļus viņa paskatījās uz Neko un sajuta dedzinošas greizsirdības atbildes vilni. Meitene nekavējoties novērsās un nejauši jautāja:

— Rus, ko Svetka teica par laikapstākļiem?

Patiešām, kad sasniedzām trīs pacēlājus gandrīz līdz nogāzes virsotnei un tad gājām līdz nolaišanās vietai, spožā saule šķita blāvi, mākoņi ieripoja un uzlidoja reta sniega bumba. Bet pa kreisi otrā pusē varēja redzēt smagus sniega mākoņus, kurus vējš mums dzenāja pretī. Tā ir taisnība, ka nogāzes, visticamāk, tiks slēgtas, bet līdz tam mums būs jākāpj lejā. Ruslans ir pieredzējis braucējs, visu aprēķināja.

— Skaists! — Umņiks apbrīnoja, stāvēdams uz zemas, apmēram pusotru metru garas, dzegas malas. — Un gaiss ir tik… zvana. Svaigi! “Viņš dziļi ievilka elpu, bet uzreiz aizrijās un klepojās.

— Tā tiešām ir kaut kāda muļķība ar laikapstākļiem. Ciklons tuvojas mums. — Karp-es skatījos debesīs. — Vai mums būs laiks doties lejā?

"Mēs iztiksim, ja nevafelēsim," Ruslana vietā atbildēja Umņiks un, nolecot no dzegas, uz kuras stāvēja, steidzīgi devās uz priekšu, lai pirmais sabojātu maršrutu.

— Apsaldējumi! — Neko pārsteigts iekliedzās.

— Sasodīts nauts! — Karpovs pirmais kliedza pēc Gudrais cilvēks. — Rus, kāpēc pie velna tu paņēmi šo kretīnu? Viņš noteikti izraisīs lavīnu!

— Viņš to nepievils. Gudrs puisis — pieredzējis braucējs, tikai padarot par muļķi — Ruslans negaidīti stājās Stjopkas aizsardzībā. — Sākam pa vienam, ieturot distanci. Es un Gudrais puisis izvēlamies ceļu, jūs sekojat. Un… Lai mums veicas! "Viņš pēkšņi pagriezās un ar pirksta galu pieskārās manam degunam.

Tāpēc! Kāpēc viņš to izdarīja?! Manas kājas uzreiz kļuva vājas. Kā tagad iet?

Neko nekavējoties pacēlās gaisā, un viņas lokanā figūra metās pēc Gudrajam Puisim, rakstot skaistus līkločus.

— Neko, uz kurieni? Es tevi sodīšu! — Rus iesaucās un steidzās pēc.

Es sastingu un pārstāju elpot, vērojot viņa spēcīgā ķermeņa spēcīgās kustības. Viņš ātri panāca un apdzina gaišo Neko. Ko lai saka, Ruslans slidoja kā dievs.

— Princi, neguli!

"Es audzinu aizmuguri," tajā pašā laikā runāja brāļi.

Un es arī lēcu uz priekšu. Ir patīkami steigties cauri svaigam, izrullētam pulverim. Šeit joprojām bija samērā droši. Plaša nogāze, gandrīz nav klinšu un koku. Noteikti apejiet noapaļotu akmens "aunu pieres" dzegas. Ruslans panāca Umniku, un viņi blakus ielika divus alternatīvus maršrutus, piedāvājot mums izvēlēties.

Ar snovbordu nodarbojos diezgan ilgu laiku un ir bijusi iespēja nodarboties ar freeride, bet pārsvarā siltumnīcas apstākļos, cik tas vispār ir iespējams starp freerideriem.

Šī noma bija atšķirīga.

Dēlis skrāpējās pret izvirzītu akmeni, un es piespiedu sevi koncentrēties uz stūrēšanu. Nepietika nokrist un sevi apkaunot visa pūļa priekšā. Vai, vēl ļaunāk, sabojāties pašā brauciena sākumā un sabojāt ikvienu bezmaksas braucienu.

Nevar būt! Pierādīšu, ka slidoju ne sliktāk par Neko un citiem, vai pat labāk.

Viņa steidzās, izbaudot ātrumu, savu veiklību, jaunā ķermeņa spēku un prasmes. Atradusi piemērotu
ЛитВек: бестселлеры месяца
Бестселлер - Юрий Осипович Домбровский - Хранитель древностей - читать в ЛитвекБестселлер - Алексей Валерьевич Исаев - Антисуворов. Большая ложь маленького человечка - читать в ЛитвекБестселлер - Элияху Моше Голдратт - Цель-2. Дело не в везении  - читать в Литвек