Литвек - электронная библиотека >> Софія Яблонська и др. >> Социально-философская фантастика и др. >> Антологія української фантастики XIX—ХХ ст.

Жанр: Социально-философская фантастика, Ужасы, Проза, Классическая проза, Современная проза, Городское фэнтези, Фантастика: прочее

Серия:

Год издания:

Язык книги: украинский

Страниц: не подсчитано

Редактор: Юрій Павлович Винничук

Издано в серии:

Издательство: Фоліо

Город печати: Харків

ISBN: 978-966-03-7082-1

Книга закончена

Доступен ознакомительный фрагмент книги!

   просмотрело человек за:

день: 1  месяц: 102   год: 295   всего: 1279

Читать онлайн

Готична, або романтична, фантастика в Україні виникла на основі давньої української літератури і народної міфології. Романтики захоплювалися казками й містикою, і згодом міфічні істоти заполонили українську поезію і прозу. Українська народна демонологія набула такої популярності, що захопила не тільки українських, а й російських та польських письменників. Але ані в Росії, ані в Польщі не існувало такого багатства міфологічних образів і сюжетів. Класична фантастична проза в кожній європейській літературі виглядає по-різному. Особливістю ж слов’янських літератур є те, що надприродне зображається з великою дозою гумору і тяжіє до фольклорного тлумачення фантастичних подій та образів.
У цій книжці українську фантастичну прозу ХІX – ХХ сторіч представляють мало відомі твори Івана Барщевського, Михайла Чайковського, Івана Бороздни, Миколи Костомарова, Євгена Згарського, Наталі Кобринської, Івана Франка, Івана Липи, Гната Хоткевича та багатьох інших авторів.


Ключевые слова: классика фантастики украинская литература украинский фольклор українська класична література

  : 0 : 0 : 0 : 0 : 0 : 0 : 0  

Оставить комментарий: