Литвек - электронная библиотека >> Юрій Дмитрович Бедзик >> Попаданцы и др. >> Любов, президент і парадигма космосу (збірка) >> страница 90
частку своїх сил і своїх думок. Але коли загудів мотор, коли почулося під колесами рипіння вкоченого снігу, подумав: отак ще один крок по своїй землі, і будуть за ним ще кроки й кроки, які постеляться в довгу, яку ж трудну дорогу. Накотилося чуття певності і водночас заздрощів до Горбенка. Що йому? Малі клопоти, малі проблеми, а тут лети через океан, в ревище чужих міст, у безсонні ночі.

Колона рушила засніженою вулицею. Президент обернувся і побачив позаду присадкувату будову лікарні. Вікна в ній були темні, а стіни наче вібрали в себе всю білизну нічного снігу. На ганку стояв Горбенко, махав прощально рукою. З ким прощався? Може, з вертольотом, який оддалік на вигоні здіймав куряви снігу? Чи, може, з машиною Президента, яка нагадала йому дитинство і забирала зараз те дитинство з собою? Вічні прощання, вічна розлука.

Машина повільно сунула між заметами, біла ніч опадала з зірок на землю. Дружина сиділа мовчазна і наче ображена. Президент узяв її руку і підніс до щоки її гарячі пальці. Жар у неї наче поменшав. І він подумав з болем: "Боже, це ж найдорожче, що я маю в житті. Бережи мене, люба! І, якщо можеш — віддай мені цей жар!"


Любов, президент і парадигма космосу (збірка). Иллюстрация № 3

Примечания

1

В 1975 році група офіцерів балтійського флоту на чолі з капітаном 1 рангу Валерієм Сабліним підняла бунт на протичовновому кораблі "Сторожовий", виступивши з гострим осудом політики тодішнього партійного керівництва СРСР. Бунт було подавлено, а командир корабля Саблін за рішенням військового трибуналу був розстріляний.

(обратно)

2

Біля американського міста Розуел в 1947 році сталася катастрофа космічного корабля. Американські власті захопили рештки космічного апарату разом з тілами загиблих інопланетян, заховали їх в спеціальному ангарі 52 і законспірували цю подію від людства.

(обратно)

3

Під час штурму Берліну радянські війська знайшли на території рейхсканцелярії до 300 трупів тибетців, одягнутих у форму солдат фермахта.

(обратно)