Литвек - электронная библиотека >> Лилия Михайловна Маштакова >> Детская образовательная литература и др. >> Сучасні засоби ІКТ

Лилия Маштакова Сучасні засоби ІКТ


«Сучасні засоби інформаційно-комунікаційних технологій у . навчальному процесі закладу освіти.»

Методичний посібник. (розділ 1)




Згідно тематичним, та методичним направленням, посібник, у скороченій формі, надається по розділам:

. 1. «Упровадження технічних засобів при використовуванні інтернет-ресурсів інформаційно-комунікаційних технологій навчального процесу в учбових закладах»

2. «Інтернет-ресурси Інформаційно-комунікаційних технологій»

3. «Методичні рекомендації викладачу з практичного досвіду роботи у навчальному закладі освіти».

4. «Електронні освітні ресурси навчального призначення для вивчення курсу з «Історії України та «Культурології» (приклади з авторських посібників)»

5. «Виховувати Красою- девіз аудиторних і позааудиторних заходів».

6. «Збірка каталогів відеоматеріалів сервісу YouTube з «Історії України», культури,

мистецтва»

7. «Я громадянин України»-зібрання авторських тематичних заходів та сценаріїв виступів студентів Одеського обласного базового медичного училища.

Присвячується музичному відділенню

Білгород-дністровського педагогічного училища,Одеської обл.

викладачам та сокурсникам, які навчали і навчалися

з 1958 – 1961роки

Наше училище – це сама найкраща пора кожного із нас, хто навчався в ті часи. Шкода, що розуміємо ми це- через багато років. Час має властивість пролетіти швидко й непомітно. Тільки зараз, маючи солідний вантаж досвіду, ми розуміємо, скільки необхідного змогли дати нам наші викладачі.

З великою повагою і подякою ми згадуємо тих, хто віддавав нам, «дітям війни», частку свого тепла, душі, любові, великі знання і педагогічну майстерність, вели нас маленькими кроками по широким сходинкам студентського життя, вчили не тільки

азам музичного мистецтва, а й виховували нас, «майбутніх вчителів». по законам краси і високої духовності.

Форми їхнього виховання відповідали стандартам культури та естетики, відчуттю честі, порядності і чуйності, працьовитості, бажанню бачити нас особистостями.

Високий рівень професійної компетенції наших викладачів, велика їх відповідальність виховувала в нас любов до майбутньої професії, вчила вмінню організації учнівського колективу, вмінню знаходити і використовувати в роботі нові форми естетичного виховання учнів. Результатом була наша цілеспрямованість та відданість, постійне удосконалення педагогічної професії та майстерності. Цікаві та яскраві уроки, новітні форми навчально-виховного процесу, які проходили на рівні міста, регіону та України, вирізнялися своєю організацією та творчістю. Особливо у цьому напрямку працювали: Нікора В., Бугорська Н., Нікуліна О., Павленко Л., Русів І Коломієць Н., Коломієць Л.,Мандриченко Є. Карпюк А., Алендер А., Бабушкіна С. ,Костенко Г. та інші.


Урок диригування: Викладач Кирилов В.О., студентка-Калініна Л.(Маштакова Л.М)

Викладач уроку з диригування Кирилов Віталій Олексійович один з самих улюблених викладачів училища, який став для нас прикладом високої культури й освіченості. Його інтелігентність, була супроводом всього нашого життя і основ виховання після військового періоду, він зміг зародити в нас високі почуття до музики, до нашої майбутньої професії, навчив нас витонченям музично-хорового мистецтва.

Моя творчо-методична праця «Сучасні засоби інформаційно-комунікаційних технологій у навчальному процесі закладу освіти» є продовженням і підсумком всього того, чому мене навчали в училищі.

Весь свій творчий, керівний і викладацький шлях я пройшла від простого вчителя співів загальноосвітньої школи (20р.) до Секретаря Одеського обкому профспілок працівників культури.

Останні 30 років педагогічної роботи були присвячені Одеському базовому медичному училищу , де я працювала замісником директора з виховної роботи і викладачем суспільних дисциплін. Маю кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та звання «викладач-методист». Всім цим, я зобов’язана моєму училищу.

Наша вдячність і низький уклін Зінчику С.Г., Шехтеру Е.Д., Метіль Н.О.Вознюк З.В, Вовку Ю.М., Полонському В.Г. Кирилову В.О., Нагаєвій В.М., Петуховій К.А., Парнюку М.Г. Ганасу М.П. Ченцовій Л.Ф. і всім викладачам, хто працював в ті часи.

Ми з честю намагалися пронести всі їхні поради і побажання через все своє життя .


1.«Упровадження технічних засобів при використовуванні інтернет- ресурсів інформаційно-комунікаційних технологій навчального процесу в учбових закладах»

Мистецтво навчання – є мистецтвом пробудження . в наших душах допитливості, а потім її задовольняти. . А.Франс.

1. Комп’ютерна грамотність.


Зміст:

1.Комп’ютерна грамотність.

2.Комп’ютерна технологія.

3.Цифрова грамотність.

3.Інформаційна культура.

4.Медіа освіта.


Вік комп’ютерних технологій набирає обороти, і сьогодні, вже не має ні єдиної галузі людської діяльності де б вони не знайшли свого застосування В наш час, комп’ютерній технології надається основне значення, яке є сильним засобом навчання, здібним підвисити ефективність і якість знань студентів. Комп’ютер – є витоком навчальної інформації, наочним посібником якісно нового рівня, з можливостями мультимедіа. Завдяки достоїнствам комп’ютерної підтримки, як одного з видів нових інформаційних технологій у навчанні, можливо конструювати окремі матеріали до конкретного заняття, або конкретної теми, використовуючи різні програмні засоби. Комп’ютер – це універсальний інструмент, який дає можливість працювати практично з усіма видами інформації, яка існує у сучасному світі і займає місце нового універсального технічного засобу, і виступає в ролі інформаційної системи, і є сукупністю апаратних і програмних засобів з метою виконання операцій і обробки інформації. Це група працюючих разом електронних і електромеханічних пристроїв, які обробляють дані комп’ютера. Операція в комп’ютері виконується під управлінням програми, що зберігається в ньому. Програма є набором інструкцій, які вказують комп’ютеру, що і як він повинен зробити з даними. Узагальнений термін, використовуваний у комп’ютері для опису програм, називається програмним забезпеченням. Еволюція сучасної освіти, інформатизація навчання, масова комп’ютеризація закладів середньої та вищої освіти, модернізація комп’ютерної техніки, розвиток мережних технологій, розширення персональної комп’ютеризації суспільства, збільшення обсягу програмних заходів для застосування їх у навчальному процесі, це умови, які створюють нове інформаційно-комунікаційне педагогічне середовище. Таке середовище постійно збільшує мотивацію студентів, нову дидактичну