Литвек - электронная библиотека >> Едґар Аллан По >> Литература ХIX века (эпоха Промышленной революции) >> Новелі (видання 1898 року)

Переводчик: Іван Петрушевич

Жанр: Литература ХIX века (эпоха Промышленной революции)

Серия: Літературно-артистичні новини #2

Год издания:

Язык книги: украинский

Страниц: не подсчитано

Издано в серии:

Издательство: Видавництво М. Заячківського

Город печати: Львів

ISBN:

Книга закончена

   просмотрело человек за:

день: 1  месяц: 8   год: 31   всего: 148

QR-код
X

QR-код ссылки на скачивание книги

QR-код
Размер: 693.2 Кбайт
Читать онлайн

Представлена збірка творів Едґара Аллана По «Новелі» була надрукована у Львові 1898 або 1899 року в серії «Літературно-артистичні новини», що її видавав український поет, перекладач, літературознавець і педагог Василь Щурат (1871-1948). Чотири новели По, що становлять зміст збірки («В Мальштромі», «Дивний вплив месмерізму на скін чоловіка», «Розмова з мумією» і «Загублений лист»), переклав з англійської український (галицький) письменник, перекладач, сценарист, редактор, громадський діяч Іван Петрушевич (1875-1950). Перекладено галицьким діалектом кінця XIX сторіччя, котрий дещо відрізняється від сучасної загальновживаної літературної української мови, що дає читачеві можливість порівняння із більш сучасними українськими перекладами цих текстів. 


Дороги Бога в природі і в провидіню не похожі на наші дороги, а ділам Єго ні величю, ні глибиною, ні непроглядностю, ніяк не дорівнають діла наших рук, не глибші від криниці Демокріта. Джозеф Ґлєнвіль.
  : 0 : 0 : 0 : 0 : 0 : 0 : 0  

Оставить комментарий: