Литвек - электронная библиотека >> Вахтанг Кіпіані >> Публицистика >> Книга про Стуса: "Справа Василя Стуса": Глава книги, яку хоче заборонити Медведчук (20.10.20 09:30) « Общество | Цензор.НЕТ

Жанр: Публицистика

Серия:

Год издания: -

Язык книги: украинский

Страниц: не подсчитано

Издано в серии:

Издательство:

Город печати:

ISBN:

Книга закончена

   просмотрело человек за:

день: 1  месяц: 4   год: 22   всего: 125

QR-код
X

QR-код ссылки на скачивание книги

QR-код
Размер: 1373.2 Кбайт
Читать онлайн

Історія Василя Стуса, відомого українського письменника, якого засудили до 10 років в тюрмі та 5 років виправних робіт за антирадянську діяльність і спроби підірвати державний устрій СРСР. Насправді ж, за листування з іншими українськими дисидентами, літераторами та борцями за свободу і незалежність України. Василь Стус загадково помер у тюремному карцері, причина смерті досі точно не встановлена. Через п'ять років після смерті Стуса його реабілітували, а справу закрили за відсутністю складу злочину.
По суті, ця книга - матеріали справи Василя Стуса, розташовані у хронологічному порядку. Це допити самого Стуса і показання свідків по справі, опис вилученого у квартирі Стуса і Попелюх майна, стенографія судового засідання та інше. Все це доповнюється трьома статтями Вахтанга Кіпіані та останнім відомим текстом Стуса, який він писав, перебуваючи на Колимі.


  : 0 : 0 : 0 : 0 : 0 : 0 : 0  

Оставить комментарий: