ЛитВек: бестселлеры недели
Бестселлер - Мичио Каку - Физика невозможного - читать в ЛитвекБестселлер - Джеймс С. А. Кори - Пробуждение Левиафана - читать в ЛитвекБестселлер - Мэрфи Джон Дж - Технический анализ фьючерсных рынков: Теория и практика - читать в ЛитвекБестселлер - Александра Черчень - Счастливый брак по-драконьи. Поймать пламя - читать в ЛитвекБестселлер - Диана Сеттерфилд - Тринадцатая сказка - читать в ЛитвекБестселлер - Александр Анатольевич Ширвиндт - Проходные дворы биографии - читать в ЛитвекБестселлер - Дмитрий Алексеевич Глуховский - Будущее - читать в ЛитвекБестселлер - Барбара Такман - Загадка XIV века - читать в Литвек
Литвек - электронная библиотека >> Роберт Альберт Блох >> Ужасы >> Плащ >> страница 6
захотілось уп’ястися зубами в Ліндстрома, а тепер ось і в тебе. Одначе я повинен це перебороти.

Обличчям дівчини перебігла дивна, ніби трохи глузлива посмішка. Гендерсон збирався на силі. Він нахилився вперед, у душі його відбувалася запекла боротьба. Якусь хвилю він стояв отак у примарному жовтому світлі місяця, і обличчя його аж посіпувалось від напруги.

І тоді у гру вступила дівчина.

Її дивовижні, неправдоподібно червоні вуста розтулились, і з них вихопився дрібний сріблястий смішок, а білі руки знялися з чорного плаща й лагідно обвили Гендерсонову шию.

– Я все знаю... Тільки-но заглянула тоді в дзеркало – і все збагнула. І що в тебе такий самий плащ, як і в мене... і що ти взяв його там же, де й я свій...

Якусь мить Гендерсон стояв геть остовпілий, вражений почутим, і тоді вуста дівчини нишком ковзнули повз його вуста. А в наступну мить він відчув у себе на горлі її дрібні гострі й холодні, наче крижинки, зуби; потім його пронизав дивний солодкий біль, і все навколо поглинув неосяжний морок.

Примечания

1

День Усіх Святих відзначається 1 листопада.

(обратно)

2

Упир, герой однойменного роману англійського письменника Брема Стокера (1847-1912).

(обратно)