ЛитВек: бестселлеры недели
Бестселлер - Борис Акунин - Аристономия - читать в ЛитвекБестселлер - Бенджамин Грэхем - Разумный инвестор  - читать в ЛитвекБестселлер - Евгений Германович Водолазкин - Лавр - читать в ЛитвекБестселлер - Келли Макгонигал - Сила воли. Как развить и укрепить - читать в ЛитвекБестселлер - Борис Александрович Алмазов - Атаман Ермак со товарищи - читать в ЛитвекБестселлер - Мичио Каку - Физика невозможного - читать в ЛитвекБестселлер - Джеймс С. А. Кори - Пробуждение Левиафана - читать в ЛитвекБестселлер - Мэрфи Джон Дж - Технический анализ фьючерсных рынков: Теория и практика - читать в Литвек
Литвек - электронная библиотека >> Юн Ха Лі >> Боевая фантастика и др. >> Хитрість ворона

Юн Ха Лі Хитрість ворона

Розділ 1

Підполковник Кел Брезан був переведений після вторгнення Хафн. Брезан очікував хаосу, але не такого великого. Генерал Кел Хорт взяла на себе командування роєм, після того як Хафн вирізали штаб генерала Кел Чренка вісімнадцять днів тому. З досвіду самого Брезана, вбивства ніколи не робили ситуацію менш хаотичною.

Брезан був одним із співробітників хортівського штабу. Це була краща посада, ніж Брезан сподівався, враховуючи неоднозначні примітки у його профілі. На даний момент рій Хорт був величезним, з огляду на загрозу, яку очікувало командування Кел. Брезана вразило, що вони зібрали так багато людей за такий короткий термін. Вони дали Хорт один з шести сіндермотів гекзархату, найбільших і найпотужніших кораблів, з досвідченою командою: "Ієрархія свят". Рій включав у себе додатково 119 баннерів та 48 ботомотів. Командування Кел повідомило їм, що Хафн вирушили до Розтягнутого Маршу — області зірок, яка була тихою, скільки Брезан її пам'ятав, і тому він виявився менш підготовлений до цієї події, ніж думав. І тепер він охолоджував свої каблуки на місці нової служби, тому що командування Кел в своїй нескінченній мудрості вирішило, що було важливо додати ще одного капітана з таємними наказами для усунення безладу.

Останні сімдесят три хвилини Брезан провів, переглядаючи профіль проклятої жінки і ледь утримався від удару по терміналу. Йому було все одно, наскільки хорошою вона була в календарній війні. Якщо він не почує повідомлення з транспортника у найближчі дванадцять хвилин, він збирався рекомендувати, щоб вони в будь-якому випадку знайшли її, щоб повісити. Хафн вже залишили у кристалізованих руїнах населені пункти на восьми планетах. Пріоритетом була боротьба з ними — краще раніше, ніж пізніше.

Капітан Кел Черіс. Її ранні битви показали, що вона була компетентним піхотним офіцером з додатковим плюсом — математичними здібностями. Нірай, фракція, яка переманювала більшість учених та інженерів гекзархату до себе, намагалася завербувати її. Але її серце було прихильне до Кел, — однак Брезан трохи знав, як лягали карти у таких випадках — Кел ніколи не казали "ні" добровольцям.

Що більш цікаво, Черіс була мвенінкою, членом меншості, про яку ніхто навіть не чув. Звичайно, в міжзоряній політиці, що містила величезне число систем, було неважко загубитися, але Мвенін додатково тримав голову вниз та уникав вибору фракції. Брезан не мав сумнівів у тому, що їх існування терпіли лише тому, що їхнє число було незначним навіть у тій системі, в якій вони жили, і тому, що гекзархат мав достатньо клопоту з єретиками та іноземцями, які незабаром могли стати єретиками. Тим не менше, Черіс зарекомендувала себе досить добре, з огляду на її походження.

Брезан не міг уникнути приступу гіркоти, коли думав про це. Він вийшов з аристократичної родини Кел, старша сестра служила у генерала Інессер радником, але він ніколи не підніметься так високо, і він це знав. Деякі солдати робили презирливі натяки про те, що він був пасивним, коли думали, що їх ніхто не чує. Але його партнери були цивільними, це було те, про що він піклувався. Швидше його просуванню заважали зауваження в його профілі про імпульсивність і неординарне мислення.

Черіс також не зуміла уникнути проблем, але через те, що записи у її профілі були надто хорошими. Недавно вона брала участь в облозі фортеці Розкиданих Голок, яку захопили еретики у змові з Хафн. Брезан підозрював, що записи ховають щось важливе, але більшість відповідних сегментів були засекречені. Навіть допуску генерала Хорт було недостатньо.

Було відомо, що командування Кел направило на Розкидані Голки неживого генерала Шуоса Джедао. Ніхто не заперечував блискучого таланту Джедао як тактика, але він був божевільний, і колись знищив дві армії в фортеці Хелспін, ворожу і свою. Рій Кел, відправлений для боротьби з єретиками фортеці, був знищений — ймовірно, самим Джедао. Тепер він нібито був мертвий, але хто знає, чи це правда. Зрештою командування Кел відроджувало його таємною технологією, щоб кидати в надзвичайні ситуації протягом останніх декількох століть.

Черіс вплуталася в цю катастрофу, і щось у цій осаді переконало командування Кел, що генерал Хорт знайде її життєво корисною. Вони не сказали, як це зробити. Брезан вважав би за краще, щоб вони відправили партію черевиків. Тому що з усіма маршируваннями, які вони робили в космосі, черевики були більш корисними.

Брезан обвів очима командний центр сіндремота з його слабо освітленими терміналами, нетерплячими офіцерами, сервіторами — жукоформами і птахоформами, які проводили технічне обслуговування. Генерал Хорт була темношкірою жінкою з пасмом білого волосся та рубцями, які спотворювали її обличчя, блідо виділяючись на ньому, але вона ніколи не пробувала їх видалити. На відміну від інших, вона виглядала спокійною. З іншого боку командор сіндермота, Кел Яная, нудьгуючи, перевіряла синхронізацію свого терміналу з мережею.

Ще сім хвилин. Чи не повинні вони вже почути повідомлення? Брезан не хотів робити запит до Зв'язку, щоб не виглядати знервованим.

Все виглядало як завжди. Не було ніякого секрету в тому, що командування Кел, будучи світом у собі, часто приймало сумнівні рішення. Кілька століть зловживань композитними технологіями змінили всіх. Брезан працював байдуже, як складова частина механізму, — він очікував приземлитися у нудному затишку столової, а не тут — але він визнавав, що відчуття повної безальтернативної переконаності і належності до системи викликало звикання. Принаймні справи не погіршувались.

Як з'ясувалося, справи мали іншу думку.

— Мем, голкомот просить дозволу на посадку, — повідомив Зв'язок. — На транспорті одна особа, капітан Кел Черіс для передачі.

Хто до біса була ця капітан, і чому для неї був виділений окремий голкомот? Брезан ніколи не бачив її особисто, хоча вона постійно фігурувала в шпигунських звітах. Сканування показало голкомот на центральному дисплеї. Схоже що напруга у залі наполовину зросла, якщо вважати, що існує така шкала.

— Ще не пізно, — холодно сказала Хорт, Брезан побажав, щоб вона поділилася з ним своїм спокоєм. — Полковник Брезан, прийміть її.

— Мем, — сказав Брезан. Натиснувши всього на одну клавішу, він відправив вже підготовлені інструкції для капітана голкомота. Вона буде влаштована в одному з офіцерських номерів, а не з піхотним доповненням командного корабля, оскільки це відповідає її кур'єрському статусу.

Майже відразу з'явилося наступне повідомлення про те, що рій Хафн прямує до фортеці Розкручених Монет. Подібно